fbpx
juli 2020

Het schuldenvrije alternatief voor een Overwaarde Hypotheek

Wat is een Overwaarde Hypotheek?

Overwaarde hypotheek, het is een begrip dat steeds bekender wordt onder meer mensen. Deze hypotheek maakt het mogelijk om een deel van de overwaarde van uw woning op te nemen. ABN AMRO is momenteel één van de meeste bekende verstrekkers hiervan.

Bij ABN AMRO is het mogelijk om een deel (+/-40%) van de overwaarde in één keer of maandelijks uit te laten te betalen. Over deze lening moet een vast rente percentage betaald worden die tussen de 2,9% – 4.05% per jaar bedraagt. Voor het aflossen van deze rente zijn twee mogelijkheden.
1. De rente van de Overwaarde Hypotheek bij de hypotheekschuld op te tellen.
2. De rente betalen met het geleende geld.

Hoewel deze extra inkomsten het mogelijk maken dat u een breder inkomen heeft en meer kunt genieten van uw oude dag, bouwt u ofwel een schuld op die u na deze looptijd zal moeten aflossen of u moet een groot deel van het geleend geld afdragen aan ABN AMRO voor het betalen van rente.

Het schuldenvrije alternatief voor een Overwaarde Hypotheek

Er zijn naast Overwaarde Hypotheken andere opties om uw overwaarde op te nemen en te verzilveren. Een voorbeeld hiervan is het schuldenvrije alternatief van Behouden Huis waarbij méér wordt uitgekeerd dan bij een Overwaarde Hypotheek. Het schuldenvrije alternatief van Behouden Huis is positief beoordeeld door de Consumentenbond.

Hoe werkt het?

Het klinkt in eerste instantie misschien alsof er een addertje onder het gras zit, maar dit artikel legt u uit waarom dit niet zo is.

Ten eerste, u behoudt een levenslang woonrecht op de woning en kunt dus zo lang in uw woning blijven als u wilt. Pas zodra u permanent de woning verlaat of komt te overlijden, gaat het eigendom naar Behouden Huis. Er verandert dus niks aan uw woonsituatie. Gezien Behouden Huis uiteindelijk eigenaar wordt, is het mogelijkheid om een aanzienlijk hoger bedrag uit te keren ten opzichte van ABN AMRO. Het percentage dat Behouden Huis uitkeert kan oplopen tot wel 80% – 90% van de woningwaarde. Dit bedrag wordt maandelijks tot uw 100ste uitgekeerd. Bij Behouden Huis ontvangt u dus voor een langere periode een extra inkomen! Heeft u nabestaanden? Dan betaald Behouden Huis het openstaande bedrag na overlijden aan de nabestaanden door. Hoe dit werkt, vindt u op de ‘Hoe werkt het?’ pagina.

Hoe is het mogelijk dat Behouden Huis geen rente vraagt?

Doordat Behouden Huis over een langere periode uitkeert en uiteindelijk eigenaar wordt van de woning, betaalt u geen rente aan Behouden Huis. Hierdoor kunt u voor de rest van uw leven schuldenvrij genieten van de overwaarde van uw woning! Bent u benieuwd wat wij kunnen uitkeren in uw situatie? Kijk dan op de kom ik in aanmerking pagina.

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test