juli 2020

Het schuldenvrije alternatief voor een Overwaarde Hypotheek

Wat is een Overwaarde Hypotheek?

Overwaarde hypotheek, het is een begrip dat onder steeds meer mensen bekend wordt. Deze hypotheek maakt het mogelijk om een deel van de overwaarde van uw woning op te nemen. ABN AMRO is momenteel één van de meeste bekende vertrekkers hiervan. Het is bij ABN AMRO mogelijk om een deel (40%-50%) van de overwaarde in één keer of maandelijks uit te laten te betalen. Over deze lening moet  een vast rente percentage betaald worden die tussen de 2,9% en 4.05% per jaar bedraagt. Voor het aflossen van deze rente zijn twee mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om de rente van de Overwaarde Hypotheek bij de hypotheekschuld op te tellen of om de rente te betalen met het geleende geld. Hoewel deze extra inkomsten het mogelijk maakt dat u een breder inkomen heeft en meer kunt geniet van uw oude dag, bouwt u ofwel een schuld op die u na deze looptijd zal moeten aflossen of u moet een groot deel van het geleend geld afdragen aan ABN AMRO voor het betalen van rente.

Het schuldenvrije alternatief voor een Overwaarde Hypotheek

Er zijn naast Overwaarde Hypotheken andere opties die u heeft om uw overwaarde op te nemen en te verzilveren. Een voorbeeld hiervan is het schuldenvrije alternatief van Behouden Huis waarbij méér uitgekeerd wordt dan bij een Overwaarde Hypotheek.

Hoe werkt het?

Het zal in eerste instantie misschien klinken alsof er addertjes onder het gras zitten. Dit artikel legt u uit waarom dit niet zo is.
Ten eerste, u behoudt een levenslang woonrecht op woning en kunt dus zo lang in uw woning blijven als u wilt. Pas zodra u permanent de woning verlaat of komt te overlijden, zal het eigendom naar Behouden Huis gaan. Er verandert dus niks aan uw woonsituatie. Gezien Behouden Huis uiteindelijk eigenaar wordt, heeft zij de mogelijkheid een een aanzienlijk hoger bedrag uit te keren ten opzichte van de ABN AMRO. Het percentage dat Behouden Huis kan uitkeren kan oplopen tot wel 80%-90% van de woningwaarde. Dit bedrag wordt maandelijks tot uw 100ste uitgekeerd. Bij Behouden Huis ontvangt u dus voor een langere periode een extra inkomen! Heeft u nabestaanden? Dan wordt het openstaande bedrag na overlijden aan de nabestaanden maandelijks doorbetaald. Hoe dit werkt, kunt u vinden op de ‘Hoe werkt het?’ pagina. Wilt u meer weten over de verschillen tussen de Overwaarde Hypotheek en het schuldenvrije alternatief, lees dan dit artikel.

Hoe is het mogelijk dat Behouden Huis geen rente vraagt?

Doordat Behouden Huis over een langere periode uitkeert en uiteindelijk eigenaar wordt van de woning, hoeft er geen rente betaald te worden aan Behouden Huis.  Hierdoor kunt u voor de rest van uw leven schuldenvrij genieten van de overwaarde van uw woning! Bent u benieuwd wat wij kunnen uitkeren in uw situatie? Kijk dan op de kom ik in aanmerking pagina.

 

Check nu of u ook in aanmerking komt

Doe de test