fbpx
juni 2024

“Ze hebben mij aan alle kanten heel goed geholpen”

Woonsituatie

Alleenstaand

Amsterdam

Nederland

Ik ben Karin Bruijn Plomp. En ik ben op dit moment 82 jaar. Ik woon hier sinds. Ja mijn geheugen laat me af en toe in de steek. Dat krijg je ervan.Net een maand denk ik. Nee korter zelfs. Dat krijg  je ervan. Nee niet eens. Korter zelfs.

Wat was uw reden klant te worden bij Behouden Huis?
Eigenlijk door een buurman, de overbuurman zei van: ‘jullie moeten dat doen’ . Want dat is in jullie situatie het meest handige wat jullie op dit moment kunnen doen. Wij hadden toen op Geerdinkhof, dat huis was van ons en we wilden eigenlijk verhuizen. Doe dat nou niet. Blijf gewoon lekker zitten en meld je aan bij Behouden Huis. Dat is in jullie geval het makkelijkste en het voordeligste eigenlijk. Wat je dus kunt doen.

Waarom heeft u ervoor gekozen om toch te verhuizen?
Mijn man was toen der tijd nog thuis. Hij is helaas op dit moment aan het dementeren. Die woont in het Mozaiëkhofje, dus ik ben alleen nu. En toen der tijd was het voor ons makkelijker om dus met Behouden Huis in zee te gaan, omdat wij daar dan konden blijven wonen. Helaas door de ziekte van mijn man, moet ik nu gaan verhuizen. Omdat het huis nu gewoon te groot wordt voor mij. Daarom zit ik nu weer in dit huis. Mijn man en ik hebben achteraf geen spijt van het  feit dat wij klant zijn geworden van het Behouden Huis.

Wanneer had u voor het eerst het gevoel dat u wilde verhuizen?
Wanneer ik het gevoel had? Nou dat is een beetje moeilijk, omdat het proces van mijn man, die aan het dementeren is momenteel, toch wel een paar jaar heeft geduurd, voordat wij de stap moesten nemen. Want wij moesten de stap nemen om te verhuizen. Gezien de situatie van mijn man, anders was ik daar gewoon blijven wonen. De belangrijkste reden om te verhuizen voor mij was, dat ik alleen kwam te zitten in dat grote huis. En het voor mij dus ondoenlijk was om daar dus alleen te zijn. Temeer omdat het natuurlijk ook in Amsterdam-Zuidoost is. Ik over geen vervoer beschik, zelf, niet meer. Ik heb zelf altijd auto gereden, maar die heb ik ook weg gedaan, omdat ik werd te onzeker.  En daarom is de auto ook weggedaan, en ik afhankelijk werd van mensen die mij ergens naartoe kunnen brengen. Of van een taxi of wat dan ook.

Hoe reageerde Behouden Huis toen u aangaf te willen verhuizen?
Die waren heel positief in hun reacties. Fréderique heeft zeker heel lang meegeholpen om een huis te vinden in Amsterdam. Het heeft zeker wel een jaar geduurd, voordat ik een huis kon vinden. Uiteindelijk heeft mijn dochter Astrid dit huis gevonden. De eerste gesprekken die waren heel positief. Ja, daar waren we beiden erg blij mee. Met dat we de gesprekken waren aangegaan. En dat we met Behouden Huis in contact zijn getreden. Nee ze waren altijd heel coulant wat dat betreft. En behulpzaam. Ja, want je bent alleen. Want mijn man kon niet meer vanwege zijn ziekte. Dus vond ik het erg prettig dat ik alle steun kreeg, die ik nodig had bij het vinden van een huis.

Wat waren voor u belangrijke kenmerken, waar de woning aan moest voldoen?
Ik had eigenlijk niet zoveel criteria op dat gebied. Voor mij was het belangrijk dat het in een prettige buurt zou zijn. Het huis was groot 133 vierkante meter. En ik wilde niet in een pijpenla terechtkomen. Voor die tijd heb ik gewoond in een eengezinswoning in Amsterdam-Zuidoost. Waar ik 45 jaar heel veel met plezier heb gewoond. Al die tijd. Met een tuin wat ik ook wel prettig vond.

Wat vindt u prettig aan de nieuwe woning?
Wat ik prettig aan deze woning vind is de omgeving en dat het in de buurt van winkels is. Wat voor mij natuurlijk heel prettig is. Ik loop de deur uit en ben gelijk hier op de Beethovenstraat, waar alle winkels verzameld zijn, die je maar om je heen kunt vinden.

Vindt u het prettig om nu in een kleiner appartement te wonen?
Of ik het prettig vind? Ja, het is overzichtelijk. Dus dat vind ik wel zo prettig. En dat ik geen trappen meer hoef te lopen, dat vind ik ook wel prettig.

Wat heeft Behouden Huis voor u gedaan tijdens de verhuizing?
Nou het Behouden Huis heeft in eerste instantie dit helemaal opgeknapt, voordat ik erin kwam. Dus hebben zij ook nog allerlei hand-en-spandiensten voor mij verricht met aansluitingen van wasmachines en dergelijke. Je beseft niet, als je gaat verhuizen op deze leeftijd, wat er allemaal gebeuren moet van bijvoorbeeld raambekleding dat soort dingen en meer. En vloerbedekking. Dat zijn allemaal dingen, die je dus op een gegeven moment, dat heb je niet in de gaten dat zoiets ook allemaal moet gebeuren. En dat is heel prettig dat dat allemaal van tevoren al geregeld was. Dus ja, dat vind ik wel handig.

Hoe heeft u de dag van de verhuizing ervaren?
Dat vond ik heel prettig want, ik had gevraagd of de verhuizers de boel konden inpakken, omdat ik daar zelf niet toe in staat ben. Dat is allemaal gebeurd. Dus wat dat betreft heeft het Behouden Huis mij echt heel goed kunnen helpen. Wat dat betreft. De verhuizers zelf, die het Behouden Huis beschikbaar had gesteld, die via het Behouden Huis dus werken, zijn heel erg plezierig in de omgang en hebben ons, althans mij, ontzettend goed geholpen.

Is uw besteedbare inkomen hetzelfde gebleven na de verhuizing?
De kosten van de hypotheek zijn vervallen. Behouden Huis heeft dat overgenomen. Ik geloof zelfs dat het levensonderhoud hier goedkoper is. Ze hebben mij aan alle kanten heel goed geholpen. Ik zou zeker aanraden het met Behouden Huis te doen.