fbpx
Verzilveren in andere landen

Hoe de Playboy Mansion verzilverd werd

Ja, U leest het goed, ook Hugh Hefner koos ervoor om zijn unieke woning middels een verzilverconstructie te verkopen. Maar waarom eigenlijk en hoe zat die deal dan precies in elkaar? Iedereen kent het wel of heeft er weleens van gehoord, misschien is het zelfs wel de bekendste (en meest beruchte) woning ter wereld; De Playboy Mansion van Hugh Hefner. Hugh Hefner, de inmiddels overleden flamboyante oprichter van het Playboy magazine, kocht in 1971 met zijn Playboy onderneming dit statige herenhuis voor het bescheiden bedrag van $1.1 Miljoen.

The Mansion

Het huis beslaat 2 hectare grond in de Holmby Hills ten westen van los Angeles. Het heeft 29 kamers, tennisbanen een gigantisch zwembad en ook de licentie voor een dierentuin. Daarnaast ligt ook de befaamde Playboy Grotto op het terrein. Maar aan al het mooie komt een einde en zo ook mbt het blad Playboy. De oplagen lopen terug, de advertentie-inkomsten dalen en tegenwoordig is het playboy merk nog maar een fractie waard van wat het op zijn hoogtepunt was. In 2011 verkocht Hugh Hefner dan ook een groot deel van zijn aandelen in ruil voor een gegarandeerd levenslang salaris van $1 Miljoen per jaar.

Waarom verzilveren?

Hoewel we zeker geen medelijden hoeven te hebben met Hugh Hefner die dan al ruim 45 jaar met veel plezier in the mansion woont, is zijn financiële situatie niet meer zo goed als hij ooit was en ook hij begint te kijken naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat hij in de laatste jaren van zijn leven niet ineens moet gaan bezuinigen.

En daar komt zijn playboy mansion bijzonder goed bij van pas. Een term die we uit Nederland goed kennen is dat het geld ‘vastzit in de stenen’ en dat was al helemaal het geval bij de woning van Mr. Hefner. Gekocht voor $1.1 miljoen, wordt de woning nu op de markt gezet voor $200 miljoen. Maar wel met de kanttekening dat Hugh Hefner er de rest van zijn leven in mag blijven wonen. Hefner is nooit bescheiden geweest en ook de vraagprijs van $200 miljoen lijkt wat aan de hoge kant maar binnen korte tijd komt het bericht naar buiten dat The Playboy Mansion verkocht is voor $100 Miljoen dollar inclusief bewoner Hugh Hefner die een levenslang woonrecht verkrijgt. De gelukkige koper blijkt zijn 33-jarige buurman.

Ten slotte

Het verzilveren van de Playboy Mansion is niet van hele lange duur geweest; Ruim 13 maanden later op 91-Jarige leeftijd komt Hugh Hefner te overlijden. Hoewel hij, achteraf gezien, niet zo heel lang heeft kunnen genieten van de overwaarde van zijn huis heeft hij in de laatste fase van zijn leven in ieder geval nooit zorgen gehad dat hij zijn unieke levensstijl nog moest aanpassen…

Lees hier hoe een Francaise de beste verzilverdeal ooit maakte. of; keer terug naar de kennisbank of naar de homepage

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test