fbpx
Verzilveren in Nederland

Een goed pensioen, dit is wat u zelf kan doen!

Een goed pensioen, iets wat iedereen wel wil, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Freelancer of ondernemer zijn voorbeelden van beroepen die in sommige gevallen een klein of geen pensioen hebben. Wanneer u wel in loondienst heeft gewerkt bouwt u in de meeste gevallen een werknemerspensioen op. Natuurlijk een mooie aanvulling op de AOW-uitkering van de overheid waar iedereen recht op heeft, maar is dit genoeg om uw kosten te dekken en het leven te leiden wat u graag in uw pensioenjaren zou willen doen? Gelukkig zijn er verschillende opties die u kan ondernemen wanneer u uw pensioen of inkomen wil verhogen. Wij hebben er een paar voor u op een rij gezet.

Sparen en beleggen
Uw pensioen kan natuurlijk aangevuld worden door eigen spaargeld of beleggingen. Op basis van uw vermogen wordt de hoeveelheid vermogensbelasting bepaald. Boven een bepaald bedrag betaalt u vermogensbelasting. U maakt zelf keuzes en daarmee is het ook uw eigen risico. Uw startvermogen hoeft niet eens zo hoog te zijn. Ook zijn de kosten meestal lager dan bij beleggen met advies en bij vermogensbeheer.

Zelf (extra) pensioen opbouwen
Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om zelf pensioen op te bouwen zoals bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering, een beleggingsrekening en een bankspaarrekening. Dit dient als aanvulling of ter vervanging van uw al opgebouwde pensioen. Wanneer u kunt aantonen dat u een tekort heeft aan pensioen mag u dit bedrag aftrekken. Bij uw aangifte inkomstenbelasting zult u een gedeelte terugkrijgen van dit bedrag. Het geld dient wel gebruikt te worden om een pensioenuitkering aan te schaffen. Wanneer de looptijd van uw pensioen start zult u enkel belasting betalen over het bedrag dat u dan ontvangt.

Koopsompolis
Een koopsompolis is een gerichte lijfrenteverzekering. U, de verzekerde, stort een eenmalig bedrag bij een verzekeraar of bank. Daarmee verschilt een koopsompolis van een lijfrente, aangezien een lijfrente uit periodieke inlegpremies bestaat. Op uw pensioendatum wordt het gespaarde geld omgezet in een uitkering.  De premie is geheel of gedeeltelijk aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Uw huis verzilveren
Als uw huis meer waard is dan uw hypotheekschuld, kunt u overwegen om uw huis te verkopen. Op deze manier kunt u overwaarde vrijmaken. U kunt uw huis op reguliere wijze verkopen en daarmee de overwaarde gebruiken, een andere optie is uw overwaarde verzilveren terwijl u nog in de woning woont. Bij Behouden Huis verkoopt u uw huis, krijgt hier een maandelijks uitkering voor terug tot uw 100e levensjaar én mag u levenslang in uw vertrouwde leefomgeving blijven wonen. De overwaarde is de woningwaarde minus de waarde van de hypotheek. Wilt u hier meer over te weten komen, dan kunt u hier klikken of bellen naar 020-505 0013. Meer informatie over andere verzilvermogelijkheden, kunt u hier terugvinden:  www.mijnbehoudenhuis.nl

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test