fbpx
maart 2017

Vermogen nog steeds “vast” in woningen

NOS.nl – 7 maart 2017 

Martin van Rooijen vindt dat er naar de 75- en 85-jarigen van nu moet worden gekeken. Hij zegt: “Wij hebben het over ouderen met een dalende koopkracht en een vermogen zonder eigen huis. Als je die meetelt, is het vermogen echt niet gestegen, aangezien het vermogen vast zit in woningen”. Tevens had Van Rooijen vandaag een erg sterk optreden bij RTL Z.

Want die zijn er fors op achteruitgegaan, zegt Van Rooijen. “Wij hebben het over ouderen met een dalende koopkracht en een vermogen zonder eigen huis. Als je die meetelt, is het vermogen echt niet gestegen aangezien het vermogen vast zit in woningen.”

Maar hoe dan ook, de grafieken van het CBS kloppen wel, zegt Van Rooijen. “Die gebruikt Henk Krol al weken, en nu staan ze opeens in alle kranten.”

Vanochtend maakte het CBS bekend dat 65-plussers er qua inkomen en vermogen aanzienlijk beter voorstaan dan 65-plussers twintig jaar geleden. Martin van Rooijen, nummer 3 op de lijst van 50Plus, betwist de cijfers van het CBS niet, maar zegt wel dat er een nuance nodig is.

“De gemiddelde oudere bestaat niet en daar gaat het fout”, zegt Van Rooijen in het NOS Radio 1 Journaal.

Het CBS kijkt namelijk naar de gemiddelden van de 65-plussers van nú, legt hij uit. “Ze kijken niet naar de mensen die tien jaar geleden 65 werden. Die hebben al tien tot vijftien jaar een klein pensioentje dat niet geïndexeerd wordt en krijgen geen belastingverlagingen.”

Klik hier voor het originele artikel

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test