fbpx
april 2016

Weinig mogelijkheden om overwaarde vrij te maken

Financieel Dagblad – 16 april 2016 

Veel banken en institutionele beleggers beschikken over voldoende kapitaal. Echter, zijn de mogelijkheden voor senioren om overwaarde van de woning vrij te maken nog steeds zeer beperkt.

Marja Elsinga, hoogleraar huisvesting systemen aan de TU in Delft, geeft aan dat de overheid meer zou moeten doen om er voor te zorgen dat er een breder aanbod komt van producten die senioren in staat stelt overwaarde vrij te maken. Marc de Rijcke, directeur business development van de Hypotheek shop, vindt dat de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een hypotheek te streng zijn. Ook geeft hij aan dat de overheid een overheidsgarantie aan senioren moet geven, vergelijkbaar met de Nationale Hypotheek Garantie.

In dit artikel belichten we drie opties voor het verzilveren van de overwaarde. Zo is er de kredietrekening. Dat is een doorlopend krediet met het huis als onderpand en een variabele rente, die maandelijks wordt betaald. Bij de tweede variant kunnen senioren die te weinig inkomen hebben en een deel van de overwaarde van hun huis willen opeten hun  krediethypotheek aanspreken door de verschuldigde rente te laten bijschrijven. Een derde optie is om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten.

Klik hier voor het originele artikel

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test