fbpx
november 2021

Interview met oprichter Bob Rebel

Hoe ben je ooit bij het concept van Behouden Huis gekomen?
Ik studeerde Bedrijfskunde in Rotterdam en werkte daarna zes jaar lang  in een grote Amerikaanse bank in Londen. Vanuit mijn functie adviseerde ik grote verzekeraars. Ik zag daar dat in Frankrijk dit product al bestond en ook in Engeland werd dit product al aangeboden. Verder zag ik dat er vraag was naar dit product in Nederland. Dit zag ik onder andere naar aanleiding van een rapport van Task Force Verzilveren. Dat was een grote groep van prominente bedrijven die bij elkaar zaten, waaronder grote banken, verzekeraars en pensioenfondsen, maar ook Vereniging Eigen Huis. Hier bleek uit dat er een overwaarde vast zat in woningen en dat er vraag naar was om hier iets mee te doen. Ik had er vertrouwen in dat Behouden Huis zou gaan werken, omdat er veel mensen in de omgeving van mijn ouders met hetzelfde probleem zaten. Ik vond het een mooi concept om mee te beginnen. Toen heb ik geprobeerd het Franse model toe te passen in de Nederlandse markt, wel met een paar aanpassingen. De eerste klanten kregen we al snel. ”

Waar zie je Behouden Huis over 10 jaar?
”Over 10 jaar hoop ik nog steeds aan behoeftes van klanten te voldoen. Ook zie ik Behouden Huis uitgebreid over heel Nederland en als serieuze concurrent van de grote banken gespecialiseerd in dit product. Hopelijk hebben we grote naamsbekendheid en weet iedereen met overwaarde ons te vinden. Het allerbelangrijkste is uiteindelijk dat Behouden Huis over 10 jaar nog steeds inspeelt op behoeftes van klanten.”

Wat is het doel dat je met Behouden Huis wil bereiken en het doel waar je ooit mee begonnen bent?
‘’Het doel van Behouden Huis is om een dienst te kunnen aanbieden waar mensen behoeftes aan hebben. Proberen in te spelen op deze behoeftes en ook omdat te blijven verbeteren. Nu lukt het om woningen te kopen, maar ik wil het eigenlijk veel breder maken. We zijn nu aan het kijken of we een rol kunnen spelen in de vervolgstap van een klant, bijvoorbeeld klanten die wel behoeftes hebben aan verhuizen. Ook wil ik meer kijken naar hoe klanten zonder erfgenamen op het laatste moment niet alleen komen te staan. De service moet nog breder worden en meer voldoen aan passende persoonlijke behoeftes.”

Hoe ziet een standaard werkweek van jou eruit?
”Maandag hebben we de wekelijkse vergadering. Hierin nemen we de week ervoor uitgebreid door en bespreken we de afspraken die we gehad hebben. Ook verdelen we de taken voor de rest van de week. De rest van de dagen zijn heel wisselend. De ene keer moet ik voor een afspraak op Texel zijn, dan vertrekken we ’s ochtends om 08.00 uur en zijn we rond 14.00 uur weer terug. Op kantoor hou ik mij vooral bezig met het maken van klant voorstellen en andere interne bezigheden. Naast de kantoordagen sport ik in mijn vrije tijd erg graag. ’s Ochtends vroeg voor kantoor een rondje hardlopen of na werk. Ik zou eigenlijk de Zevenheuvelenloop lopen 21 november, maar die gaat door Corona helaas niet door. Ook ben ik graag met mijn dochtertje, we doen veel leuke dingen samen. Af en toe maak ik natuurlijk ook tijd vrij voor een feestje of een gezellige borrel met collega’s.”

Wat zou je zelf doen met een uitkering van Behouden Huis?
”Als ik de leeftijd zou hebben van onze doelgroep, dan zou ik in eerste instantie proberen niet de uitkering in één keer uit te geven. Ik ben van nature een zuinig persoon. Van het geld dat ik over heb zou ik misschien een keertje extra uiteten gaan of een schoonmaakster inschakelen. Ik vind het wel lastig om te zeggen, het is een extraatje en wat je daarmee doet is voor iedereen anders, maar zou denk ik persoonlijk niet meer uit gaan geven. Het is moeilijk om in de toekomst te kijken, maar mezelf kennende zou ik gaan sparen. Ook zou ik graag mensen in mijn omgeving er blij mee willen maken, dat zit hem in de kleine dingen, af en toe een keer trakteren of leuke cadeautjes geven aan vrienden en familie.”

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test