fbpx
januari 2023

Klant verhaal Jaquet

We maken in dit interview kennis met een nieuwe klant van Behouden Huis. Bram Jaquet woont in het centrum van Amsterdam en heeft ervoor gekozen zijn huis onder te brengen bij Behouden Huis.

Waarom heeft u gekozen voor Behouden Huis?
Dat is een lang verhaal, maar het komt erop neer dat na een aantal afwegingen, de aangeboden constructie voor mij verreweg het aantrekkelijkst was. Ik was al lang op zoek naar een mogelijkheid om de waarde die vastzit in mijn huis te benutten. Omdat ik zelf een financiële achtergrond heb ben ik ooit gaan nadenken over de beste manier om dit te doen. Ik heb toen een plan bedacht dat mijns inziens ideaal was voor mensen in mijn situatie, namelijk alleenstaand, zonder kinderen en met een afgeloste hypotheek. Dit plan heb ik op papier gezet en aangeboden bij een aantal financiële instellingen. Ik kreeg daarop echter weinig reactie en in elk geval geen positieve. Eigenlijk was ik het al min of meer vergeten totdat iemand mij attendeerde op een nieuwe start-up, Behouden Huis. Dit jonge bedrijf bleek een product ontwikkeld te hebben dat sterk aansloot bij wat ik bedacht had, maar dat ook nog eens volledig door hen uitgewerkt was en concreet beschikbaar.  Omdat ik inmiddels voor mezelf tot de conclusie was gekomen dat ik vrijwel zeker wilde blijven wonen waar ik woon, was de tijd rijp om een stap te zetten. Het was voor mij dan ook een logische beslissing om in te stappen.

Wat betekent deze stap in de praktijk?
Voor mij is het plezierig wat meer financiële armslag te hebben, omdat ik al wat eerder uit het arbeidsproces ben gestapt als gevolg van een reorganisatie en daarna veel tijd besteed aan reizen. Ik vertoef ongeveer de helft van mijn tijd in het buitenland. Dit betekent dat je relatief hoge kosten hebt, want je vaste lasten in Nederland lopen gewoon door terwijl je weg bent. Behouden Huis lost twee problemen voor mij op. Ik kan gratis blijven wonen waar ik woon, zonder zorgen en ik heb extra geld te besteden voor mijn reizen, of eigenlijk voor het leven in mijn tweede vaderland Thailand, want daar gaan de reizen doorgaans naartoe.

Hoe is het om uw tijd te verdelen over twee landen?
Het zal niet ieders ambitie zijn. Veel mensen zijn honkvast en vinden twee weken vakantie naar het buitenland wel genoeg. Anderzijds zijn er ook mensen die avontuurlijk ingesteld zijn en hun biezen pakken naar een ver land. Ik zit daar een beetje tussenin. Ik ben in Nederland uit de Zeeuwse klei getrokken en de overstap naar Amsterdam, op mijn 16e als student vond ik al een fikse verandering.  Aan het einde van mijn studietijd heb ik echter een reis gemaakt van twee maanden naar, in eerste instantie Indonesië, vooral vanwege de historische banden van Nederland met het land. De laatste week ben ik toen, via een lange tussenstop, in Thailand verzeild geraakt. Sindsdien heeft dat land mij in een houdgreep die al ruim 40 jaar duurt. Toch hoor ik niet bij de mensen die Nederland dan maar achter zich laten. Mijn sociale leven speelt zich toch vooral in Nederland af en mijn indruk is dat mensen die hun vaderland gemakkelijk vaarwel zeggen, daar kennelijk weinig te verliezen hadden. Eigenlijk ben ik daar niet jaloers op. Het leven in twee totaal verschillende landen met eveneens totaal verschillende mensen ervaar ik als een verrijking van het bestaan.  Eigenlijk leef je dan twee levens, die allebei waardevol zijn. Daar komt bij dat wanneer je die landen regelmatig afwisselt, je altijd iets in het verschiet hebt om naar uit te kijken. Ik besef dat het geen alledaagse manier van leven is, maar ik ben er erg blij mee.

En hoe ziet de toekomst er nu uit?
Dat blijft natuurlijk ongewis. Het is echter een plezierige gedachte dat er voldoende financiële ruimte is om voorlopig door te gaan met wat ik al enige tijd doe. De koopkracht van mijn pensioen is, zoals bij veel ouderen, flink teruggelopen. Dankzij de aanvulling die ik nu ontvang van Behouden Huis wordt dit probleem opgevangen. Bovendien vind ik het een prettige gedachte, dat door de specifieke variant die ik gekozen heb, de naasten die ik inmiddels heb in Thailand ook na mijn overlijden nog enige tijd kunnen profiteren van de opbrengsten van mijn huis.

Dus u bent een tevreden klant?
Ik ben zeker tevreden. Het mooie van het product dat Behouden Huis in de markt heeft gezet is dat het je helpt een financieel zorgeloze toekomst tegemoet te gaan. Het is heel transparant zonder verborgen addertjes onder het gras. Je blijft gewoon de eigenaar van je woning met bijbehorende verantwoordelijkheden. Daar verandert weinig. Maar je ontvangt desondanks een mooi voorschot op de waarde die de woning heeft bij overlijden, zodat je daar bij leven plezier van hebt. Omdat het om een nog relatief klein bedrijf gaat zijn er heel directe lijnen als er contact nodig is en is maatwerk goed bespreekbaar. Zoals eerder opgemerkt, ik had zelf iets in deze richting bedacht als ideale constructie en nu is die dus kant en klaar gewoon beschikbaar. Wat meer kun je je wensen.

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test