fbpx
mei 2020

Behouden Huis in Max Magazine

Mei 2020, Max Magazine –  Een potentiële klant van Behouden Huis had een vraag gesteld aan Max Magazine. Daardoor is er een artikel over Behouden Huis verschenen in de Mei-editie van Max Magazine.

Het artikel van Max Magazine

“Ik ben van plan mijn woning te verkopen aan Behouden Huis. Ik mag er blijven wonen en krijg bovendien een maandelijkse uitkering. Als ik voortijdig zou overlijden, gaat de uitkering naar een nabestaande. Moet ik dat in mijn testament vastleggen?”

Behouden Huis is een organisatie die huizen van ouderen koopt met woonrecht. Het is geschikt voor mensen die bijna al hun geld in stenen hebben zitten. Door een contract af te sluiten met Behouden Huis, mogen ze gewoon thuis blijven wonen. Bovendien krijgen ze tot hun honderdste verjaardag een maandelijks bedrag uitgekeerd. Daarna wordt Behouden Huis eigenaar van de woning. De uitkering vervalt, maar het woonrecht blijft. U heeft ervoor gekozen om het maandelijkse bedrag na uw overlijden te laten doorlopen aan een van uw erfgenamen. Tenslotte wordt niet iedereen honderd jaar. In dat geval is de uitkering wel lager dan zonder dat ‘erfrecht’ het geval zou zijn. U kunt in uw testament zetten wie de uitkering van uw huis gaat erven. Dat is het duidelijkst. Maar het is niet verplicht. Zonder testament komen uw wettelijke erfgenamen in beeld. Die moeten het recht dan onderling verdelen.

Tot slot

Tot slot nog iets over dit systeem van verkoop met woonrecht. Als je alle uitkeringen bij elkaar optelt, krijg je niet de volle waarde van je huis terug. Zeker niet als je de uitkering niet laat erven en je voortijdig komt te overlijden. Maar het is wel een mogelijkheid voor mensen die in de herfst van hun leven wat royaler willen leven en niet per se veel willen nalaten. Bob Rebel van Behouden Huis zegt dat ongeveer de helft van de klanten kiest voor de hoge uitkering tot het overlijden. Dus zonder doorloop naar de erfgenamen. Belangrijk is alle voorwaarden goed te bestuderen en zo nodig een adviseur in de arm te nemen. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test