januari 2019

Behouden Huis te gast bij BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio, 28 Januari 2019 – Behouden Huis was vandaag te gast bij Paul Laseur, van BNR Nieuwsradio in het programma Bouwmeesters.

Jong Talent Award

Paul en Bob hebben het onder andere over de uitreiking van de ‘Jong Talent van 2019’ aan Bob voor Behouden Huis door het Financieel Dagblad. Dat ‘zeker een goed gevoel geeft’, zegt Bob.

Het product van Behouden Huis

Omtrent het product van Behouden Huis wordt er gesproken over wat het precies inhoud en wanneer een persoon in aanmerking komt voor een overeenkomst. Zo vertelt Bob: ‘Mensen krijgen eigenlijk een pensioen van ons en krijgen een levenslang woonrecht. Het sympathieke is dat de klanten ons nooit iets hoeven te betalen en wij keren de 80% overwaarde uit als pensioen tot honderd jarige leeftijd. Je komt vanaf 65 jarige leeftijd in aanmerking voor ons product.’

Paul was nog benieuwd wat de erfgenamen van dit product vinden. Daar reageerde Bob als volgt op: ‘We hebben er goede en minder goede ervaringen mee, soms komen de kinderen zelf bij ons aankloppen. Soms overleggen de ouders zelf met de kinderen en komen ze gezamenlijk langs en zeggen kinderen zelfs dat de levens standaard van de ouders belangrijker is dan de erfenis.’ Bob ging verder: ‘Er zijn ook zeker situaties waar de ouders overlegde met de kinderen om er toch nog even over na te denken. Vaak wordt het positief opgevat door de erfgenamen, echter kan het zijn dat de erfgenamen het negatief opvatten en er geen overeenkomst komt door de erfenis.’

Aanvullende uitkering

Ouderen krijgen dus een aanvullende uitkering, doormiddel van de periodieke uitkering van 80% van de overwaarde van het huis. ‘Dat klopt, wij hebben twee type uitkeringen. Een is dat we dus die 80% tot honderd jarige leeftijd uitkeren, mocht de klant vroegtijdig komen te overlijden, dan gaat het restant van de uitkering naar de erfgename.  Je kan er ook voor kiezen om een hogere uitkering te krijgen, mocht je echter vroegtijdig komen te overlijden dan zal er niks meer worden uitgekeerd.’ aldus Bob. Paul reageerde daar als volgt op: ‘Best een vondst eigenlijk he, het verbaast mij dat er nog niet eerder dit plan is uitgewerkt in Nederland.’ Bob eindigde de conversatie door aan te geven dat er in Frankrijk en Engeland al een enorme bestaande markt is voor dit product.

Live beelden

Een gedeelte van het gesprek staat hieronder weergegeven. Mocht u het hele gesprek willen zien, klik dan hier.

Naast dit interview, was Bob nogmaals te gast bij BNR. Ditmaal was Bob in gesprek met Pieter Schoen. Zij hebben het gehad over ondernemen van Bob en van Pieter zelf en over de motivatie achter Behouden Huis. Luister het volledige fragment hier.

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test