fbpx
juni 2017

Behouden Huis lanceert lastenvrij verzilveren

Behouden Huis lanceert lastenvrij verzilveren

Amsterdam, 8 Juni 2017 

Meer dan de helft van de woningbezitters ouder dan 65 jaar hebben een woning die bijna volledig is afbetaald. Voor deze groep mensen zijn er vrijwel geen mogelijkheden om hun overwaarde te benutten, omdat ze vaak niet voldoen aan de inkomenscriteria van banken. Behouden Huis, een start-up opererend vanuit Amsterdam, geeft met lastenvrij verzilveren een compleet vernieuwende impuls aan de markt. Behouden Huis laat bewoners de rest van hun leven in de woning wonen, zonder huur verschuldigd te zijn, terwijl de waarde van de woning al wel wordt uitgekeerd. “We zien een enorme vraag die onbeantwoord blijft omdat banken steeds strengere voorwaarden stellen aan senioren die in aanmerking willen komen voor een hypotheek.”, aldus Bob Rebel, een van de oprichters van Behouden Huis.

 

Wat is lastenvrij verzilveren?

Lastenvrij verzilveren betekent dat de waarde van de woning uitgekeerd wordt, zonder dat de maandlasten voor de bewoner stijgen. In de toekomst betaalt een bewoner dus nooit huur of rente. Het enige dat de wederpartij terugkrijgt voor het uit te keren bedrag is de volledige eigendom van de woning, maar pas nadat de bewoner de woning verlaten heeft. Behouden Huis is op dit moment de enige aanbieder hiervan in Nederland, maar in Frankrijk en Engeland bestaan soortgelijke initiatieven al jaren.

 

Hoe wordt de uitkering bepaald?

Het bedrag van de uitkering wordt berekend aan de hand van vier variabelen; 1. actuele marktwaarde van de woning, 2. woonsituatie (alleenstaand of samenwonend), 3. leeftijd van de bewoner en 4. hoogte van de hypotheek (Behouden Huis zal de volledige hypotheek aflossen).

 

Voor wie is lastenvrij verzilveren?

Senioren die een extra inkomen kunnen gebruiken om beter zelfstandig thuis te wonen, eenvoudiger zorg aan huis in te huren, of op een andere manier voordeel te halen uit een breder inkomen. Daarnaast zijn er mensen die geen erfgenamen hebben en daarom graag het maximale uit hun woning willen halen.

 

Wat zijn de voorwaarden van lastenvrij verzilveren?

  • Bewoner(s) moet(en) minimaal 65 jaar of ouder zijn.
  • Woning is hypotheekvrij, of de hypotheek is niet hoger dan 30% van de waarde van de woning.
  • De woning is gevestigd in de Randstad. Indien de woning gevestigd is buiten de Randstad moet deze hypotheekvrij zijn.

 

Overig

  • Lees door hier te klikken het verhaal van mevrouw Van Leeuwen, één van de klanten van Behouden Huis.
  • Behouden Huis is opgericht door Bob Rebel, voorheen werkzaam als verzekeringsadviseur bij Morgan Stanley en Pieter-Jan Driessen, voorheen werkzaam als vastgoedspecialist bij CBRE en Prologis. Meer informatie over Behouden Huis kan gevonden worden op www.mijnbehoudenhuis.nl.

 

Contact gegevens

De oprichters van Behouden Huis (vlnr; Bob Rebel & Pieter-Jan Driessen) samen met één van hun klanten

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test