fbpx
september 2018

Rijk, maar toch een lege bankrekening: Hoe haal je geld uit je stenen?

Nieuwsuur – 28 September 2018, Vanavond was Behouden Huis te zien in Nieuwsuur en kwamen Dirk van Kuler en Gerard Damen (klanten Behouden Huis) aan het woord. We vinden het een goede zaak dat er steeds meer aandacht begint te komen naar hoe je je pensioen kunt aanvullen en hoe je geld uit je stenen haalt. 

Nieuwsuur over Behouden Huis

Het artikel en de aflevering belichtte hoe het product Behouden Huis in zijn werk gaat. ‘Behouden Huis koopt de woning van de klant, maar de levering is uitgesteld. In plaats van een bedrag in een keer, krijgt de verkoper een langlopende maandelijkse uitkering. En kan hij zolang hij wil in het huis blijven wonen, zonder huur te betalen.’ Zo maken zij het mogelijk om geld uit je stenen te halen. Op de vraag waar zij het aanvullende pensioen voor zouden gebruiken antwoordden Dirk en Gerard: ‘Voor leuke dingen. Vakanties, wat vaker uit eten. We zien wel.’ Lees het gehele klanten verhaal van Dirk en Gerard hier.

Ze bespreken de voordelen, waaronder de maandelijkse uitkering voor de klant. Deze uitkering kan oplopen tot 80 of 90 procent van de overwaarde van de woning. De klant kan hiernaast ook levenslang in de woning blijven wonen. Joyce Donat, woordvoerder van de Consumentenbond, reageerde als volgt: ‘Het is behoorlijk dichtgetimmerd. Je betaalt bijvoorbeeld geen huur en dan zit je een stuk zekerder’. Joyce maakte ook een aanmerking op het product: ‘Een nadeel van de constructie is dat je bij snel verhuizen je huis kwijt bent en ook de overwaarde die je zou opbouwen in de loop der jaren.’

Het verkopen van de grond

Er worden ook andere opties gedeeld om het pensioen aan te vullen, zoals uw grond verkopen ter waarde van ongeveer 30% van uw huis om vervolgens erfpacht te betalen.

In het Nieuwsuur kaarten ze ook de toezicht vorm over deze producten aan. Behouden Huis en Duowonen vallen niet onder het toezicht van De Nederlandsche Bank. Je bent echter wel deels beschermd als klant: ‘Je kan als consument hooguit een klacht indienen bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) of naar de rechter stappen als je bijvoorbeeld verkeerd bent voorgelicht. Maar toezicht vooraf ontbreekt dus.’

Uit dit fragment blijkt dat Behouden Huis goed beoordeeld wordt door de Consumentenbond en goed ervaren wordt door Dirk en Gerard (klanten).

Bekijk het volledige artikel en de aflevering via de onderstaande link.

Om andere klanten van Behouden Huis aan het woord te zien, klik dan hier.

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test