september 2019

Behouden Huis op RTL Z

RTL Z – 24 September 2019 – Behouden Huis komt voor in de onderstaande aflevering van RTL Z. Onder anderen oprichter Bob Rebel, Joyce Donat (woordvoerder Consumentenbond) en Peter van Kampen-Maij (klant van Behouden Huis) komen aan het woord, om toelichting te geven over het Behouden Huis.

Het fragment

Bob komt als eerste aan het woord en praat over Behouden Huis. Hij vertelt dat er veel woningeigenaren op een fijne plek wonen waar overwaarde is opgebouwd. Met Behouden Huis kun je nu de overwaarde van je huis gebruiken als inkomen. Bij Behouden Huis verkoop je je huis, kun je de rest van je leven er blijven wonen en krijg je de overwaarde van je huis maandelijks uitgekeerd.

Joyce Donat heeft het over de gestegen huizen prijzen en de enorme overwaarde die dat kan opleveren. Echter zit dan veel kapitaal ‘in de stenen’, en daar kun je dan niet bij. De overwaarde kun je nu wel verzilveren door middel van een sale and lease back-constructie. Donat geeft een nadeel, dat is namelijk dat als je toch recent zou willen verhuizen, dan heb je je huis al verkocht aan Behouden Huis en kun je niet van de waarde stijging zelf ‘cashen’. Donat zegt dat Behouden Huis vooral interessant is voor mensen die niet de inkomens toets van de bank doorkomen en mensen die niet het huis willen achterlaten voor de erfgenamen.

Peter van Kampen-Maij vertelt enthousiast dat hij met zijn echtgenoot begonnen is met Behouden Huis. Hij vertelt dat zij niet meer weg wilde uit de woning vanaf het moment dat zij er kwamen wonen. “Inmiddels is het huis ongeveer 4 keer zoveel waard geworden, wat moet je er mee? We hebben het zelf verdiend, dus waarom zouden wij het ook niet zelf opmaken? Behouden Huis was voor ons beste optie, omdat wij hier levenslang kunnen blijven wonen en een maandelijks toelage krijgt als het ware.”

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test