fbpx
maart 2024

“Praat erover met anderen, ook met mensen die wat verder van je afstaan.”

Woonsituatie

Alleenstaand

Beek

Nederland

“Ik ben Willibrord Kluitman. En ik woon hier op een stek waar al ruim 200 jaar de familie Kluitman woont. Een plek die mij, ja toch wel zeer aan het hart gaat ook. Ik hoop in de loop van 2024 gepensioneerd te raken. En dan toch ook naast het werk waar ik nu ook best veel plezier in heb hoor, te kunnen genieten van mijn vrije tijd.”

“Ik heb ook andere opties overwogen. De optie om te zeggen, ik verkoop het huis en ga ergens anders wonen. Maar mijn wens om hier zo lang mogelijk te blijven wonen, die was toch sterker. En dan ga je kijken, wat kan ik dan nog?”

“Je zou een extra hypotheek kunnen opnemen. Maar ik vond de constructie van Behouden Huis eigenlijk wel heel erg fijn. Je bouwt geen schulden op. Je kunt blijven wonen zolang je wilt. Eventueel als je zegt, ik kan het hier niet meer aan fysiek. Dat je naar een complex van Behouden Huis zou kunnen verhuizen om daar te gaan wonen. Dus ja, ik vond het een best wel goed concept. En ik heb daar gebruik van gemaakt.”

“Ik heb inderdaad met name in de familie gesproken over mijn voornemen. Ik heb ook gevraagd van hoe staan jullie daar tegenover? Ik kom uit een heel groot gezin. Ik heb heel veel broers en zussen. Dus ik vind dat die toch eigenlijk ook wel een klein beetje mogen weten, wat er met hun ouders huis gebeurt. Meestal was de eerste reactie gefronste wenkbrauwen. Maar als ze dan meer te weten kwamen, en ik ze zei van kijk een op internet. Kijk eens op de site van Behouden Huis, van hoe het in elkaar zit. Toen waren er toch ook wel veel reacties van ja eigenlijk heb je dat nog niet zo verkeerd.”

“Met de extra inkomsten zeg ik maar even, van Behouden Huis, is het allemaal een beetje makkelijker. We willen wat vaker gaan reizen. En we, dat is mijn partner en ik, die hier niet woont. Maar we zien elkaar wel elke week. En we willen wat vaker gaan reizen. Ja we leven er gewoon iets royaler van. En met mijn pensionering in zicht heb ik ook mijn oude modeltrein van de zolder gehaald na veertig jaar. Dus daar gaan we ook mee aan de slag. Dat is ook niet echt een goedkope hobby. Maar ja, het is allemaal net even iets ruimer. Afhankelijk van de situatie van iemand, zou ik het aanbevelen van Behouden Huis toch wat selectief willen noemen. En wat bedoel ik daarmee? Ik heb geen kinderen. Dan is denk ik de stap veel makkelijker om met Behouden Huis in zee in te gaan. Als dat je wel kinderen hebt. Dus meestal laat ik het ook aan de ander over. Als die beginnen te vragen over Behouden Huis. Dan haak ik daarop in. Ik zal niet zo snel uit mezelf daarover beginnen.”

“Mijn advies aan potentiële klanten is denk er goed over na. Praat erover met anderen, ook met mensen die dichtbij je staan. Maar ook met mensen die wat verder van je af staan. Ik denk aan collega’s, heel vaak hebben die dan toch wel opmerkingen waarvan je zegt ja, dan moet ik dat toch eigenlijk ook eens even nakijken hoe dat dan precies zit. Een collega die gaf mij het advies van kijk dan ook eventjes hoe het fiscaal in elkaar kan zitten. Maar ook in de zin van, dat zijn ook hele waardevolle adviezen; van kijk hoe het juridisch in elkaar zit. Nou Behouden Huis heeft daar denk ik een hele goede voorlichting over. En ik heb de Vereniging van Eigen huis eens gepolst van wat zij ervan vonden. En zij gaven als antwoord dat het beslist een goede optie is.”