fbpx
december 2023

“Contact met jullie? Heel makkelijk eigenlijk.”

Woonsituatie

Alleenstaand

Locatie

Nederland

“Ik heb een Japanse nationaliteit, ik kwam in Nederland op 21 april 1981. En de 43 jaren tijd zijn voorbijgevlogen, zeg maar.”

“Mijn Japanse naam is Junichiro Watanabe. Watanabe is een hele populaire Japanse naam, een Japanse Janssen. Maar Junichiro is een beetje moeilijk voor Europese mensen dus ik maak er Jay Watanabe van.”

“Waarom? Eigenlijk zei ik tegen Bob en Charlotte, die zaten hier maanden geleden, ‘ik zit niet in financiële problemen, maar het probleem is dat na 35 jaar te hebben samengewoond mijn vriend is vertrokken.’ Ik heb geen familie in Japan en hier ook niet, en ik vroeg mij af wat moet ik doen met dit gebouw, met dit huis? Ik heb niemand om iets na te laten. Dan hoor ik van mijn buurman, meneer Niklaus, dat er een alternatief is, eigenlijk een hele populaire manier in Frankrijk en Italië.”

“Contact met jullie? Heel makkelijk eigenlijk. Documenten lezen is heel moeilijk voor mij, elk taalgebruik heeft moeilijke woorden. Maar dit ging heel makkelijk voor mij. En bovendien, we hebben met jullie ontmoet, dat ging heel makkelijk.”

“Wat maakt mijn woning speciaal? Dat is een moeilijke vraag. Kijk, ik ben Japanner. Mijn achtergrond is anders dan Nederlanders. Het huis komt niet op de eerste plek voor ons, en voor mij. Eten, kleding, en dan het huis.”

“Of ik terug wil naar Japan? Nee. Ik zou niet zeggen nooit, nooit is een beetje een groot woord. Laten we zeggen, 99.99% zeker dat ik hier blijf wonen en dan ga ik naar de hemel.”

“Ik heb een aparte bankrekening. En elke maand wat ik aan geld ontvang van jullie, doe ik netjes zo. Misschien ben ik gek.”

“Uiteten ben ik heel goed in! Nogal, twee keer per week. Ik kom regelmatig, maar niet altijd chique eten. Chique eten is prima, maar niet elke dag. Dan word ik decadent. Soms een heel chique restaurant, soms een bistro. Ik vind dat zo leuk. Dat heb ik van meneer Fokker geleerd. Amsterdam is een beetje een zooitje, nou zooitje mag je niet zeggen, maar een beetje zo ‘hee, dag!’”

“Ik heb groene vingers. Ik heb een kweekkast in mijn tuin, orchideeën. Ik kweek wel ja.”

“Advies over jullie he? Ik wil niet slijmen, maar ik vind jullie een hele geweldig team. Zo moest ik zeggen. Sommige mensen zijn heel spontaan, soms te spontaan maar goed. Geweldig team. Dus als iemand zit net als ik, geen kinderen hebben en alleen, en iemand die een koophuis heeft, dan zou ik zeggen dat je contact moet opnemen. Zo zou ik dat zeggen. Dat is echt mijn eerlijke gevoel tegenover jullie bedrijf.”