fbpx
juli 2017

De Consumentenbond oordeelt positief over Behouden Huis

Consumentenbond – 2017 

In twee artikelen uit 2017 oordeelt de Consumentenbond uiterst positief over Behouden Huis

Een aantal quotes van de Consumentenbond:

  • “Behouden Huis maakt het mogelijk dat u de overwaarde van uw woning kunt gebruiken zonder dat u hoeft te verhuizen. Het onderhoud en eventuele bijdragen aan de Vereniging van Eigenaren blijven voor jouw rekening.”
  • “Het grote voordeel is dat u geen huur betaalt en dat u desgewenst tot uw dood in de woning kunt blijven wonen.”
  • “Mocht Behouden Huis bij de periodieke uitkering in gebreke blijven, dan kunt u bij een betalingsachterstand van meer dan 6 maanden de verkoop ontbinden. Het huis is dan weer volledig van u. Het geld dat Behouden Huis heeft uitgekeerd hoeft u niet terug te betalen.”

Behouden Huis maakt het mogelijk dat je de overwaarde van je woning ‘opeet’ zonder dat je hoeft te verhuizen. Het onderhoud en eventuele bijdragen aan de Vereniging van Eigenaars blijven voor jouw rekening.

Het grote voordeel is dat je geen huur betaalt en dat je desgewenst tot je dood in de woning kunt blijven wonen. De constructie is echter nadelig als je na een paar jaar toch verhuist.

Voorwaarden: de minimum leeftijd van de jongste bewoner moet 65 jaar zijn en de hypotheek maximaal 30% van de woningwaarde. Behouden Huis richt zich in eerste instantie op woningen in een van de 4 grote steden. Echter ze staan ook open ook voor aanvragen van elders in de randstad.

Het volledige artikel leest u hier.

Nog recenter schreef de Consumentenbond een aanvullend artikel waarin ze Behouden Huis benoemen tot;

“Het beste Sale en Leaseback product dat zij kennen”. Het volledige artikel kunt u hier lezen. 

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test

Check nu of u in aanmerking komt bij Behouden Huis

Doe de test