Aanvraagproces

Binnen een maand kan alles geregeld zijn:

 1. PERSOONLIJKE KENNISMAKING (week 1)
  Een medewerker van Behouden Huis komt thuis bij u langs om alles uit te leggen. Mocht u adviseurs hebben (bijvoorbeeld een familielid of financieel adviseur), dan adviseren wij dat u hen uitnodigt bij dit gesprek. U krijgt op voorhand een op maat gemaakte indicatie en deze wordt nader toegelicht. Hierna kunt u besluiten om verder te gaan met de aanvraag. Voor deze kennismaking worden u geen kosten in rekening gebracht.
 2. TAXATIE EN ONDERHOUDSRAPPORT (week 2)
  Na de bezichtiging wordt een taxatierapport en een onderhoudsrapport opgesteld. We vragen u om een aanbetaling te doen van €400,-, zodat een onafhankelijke taxateur een taxatierapport op kan stellen. Behouden Huis zal de kosten dragen voor het onderhoudsrapport (tevens €400,-).
 3. BINDEND VOORSTEL (week 2 of week 3)
  Aan de hand van de uitkomst van het taxatierapport en het bouwkundig rapport, zal Behouden Huis u een bindend voorstel doen in de vorm van een principeakkoord (dit is een korte versie van een koopovereenkomst). U kunt dan besluiten om het voorstel te accepteren of niet. Indien u het voorstel weigert zijn de enige kosten die u heeft gemaakt de bijdrage aan een taxatie rapport. U bent verder niets verschuldigd aan Behouden Huis.
 4. OFFICIEEL TEKENEN BIJ DE NOTARIS (week 3 of week 4)
  Indien u akkoord gaat met het principeakkoord, zal de notaris een officiële koop & leveringsovereenkomst opstellen. Dit document wordt zowel door u als door ons bij de notaris op kantoor getekend en hierin is alles in detail vastgelegd.

 

Alle voordelen

Behouden Huis kan uw partner worden vanwege tal van redenen. Wij hebben de ervaring dat de volgende redenen de belangrijkste zijn:

 1. Doordat mensen ouder worden en de overheid minder financieel bijdraagt, zijn senioren meer op zichzelf aangewezen. Een extra steuntje in de rug kan helpen om ervoor te zorgen dat u in uw eigen huis kunt blijven wonen. Zo bent u niet genoodzaakt om naar een mindere buurt of kleinere woning te verhuizen, om extra vermogen vrij te maken.
 2. U wilt zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Wellicht wilt u op termijn woningaanpassingen laten doen. Met het aanvullende inkomen van Behouden Huis bent u beter in staat om deze aanpassingen aan de woning uit te laten voeren.
 3. U wilt een financiële aanvulling op uw AOW en/of pensioen ontvangen.
 4. U wilt uw huis verkopen aan een partij die het toestaat om de woning te verbouwen zodat u er zo comfortabel mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.
 5. U wilt nu al aan uw nabestaanden belastingvrij schenken.